+380673870816 +380673870816

Хто витиратиме герб на бруківці Театральної площі?

24 серпня на День Незалежності на бруківці навпроти Рівненського академічного музично-драматичного театру з'явився 20-метровий Тризуб. Його намалювали заради збору коштів на лікування дворічного Микити Хитрого із Радивилова. 

Вісім тисяч триста двадцять дев'ять гривень - таку суму вдалося зібрати організаторам благодійної акції на лікування маленького хлопчика. ЇЇ суть полягала у тому, що на намальованому Тризубі усі небайдужі люди викладали копійки вздовж контура герба. По завершенню акції організатори зібрали кошти, обмінявши їх на паперові гроші та вручили батькам хлопчика. А сам малюнок Малого Герба України і донині залишився на Театральній площі. Наші журналісти поцікавилися у перехожих про доречність розташування герба на бруківці Театральної площі.

Олександр, рівнянин:

мені він не заважає, гарний Тризуб.

Любов, рівнянка:

герб малювали діти, хай буде.

Світлана, рівнянка:

чесно кажучи, хай буде.

Самі ж організатори акції розповідають, що не планували залишати намальований Тризуб. Тому використовували водоемульсійну фарбу, яка змивається водою. За домовленістю з комунальниками міста, Рівненське шляхово-експлуатаційне управління мало змити герб вже наступного дня - 25 серпня. Про це йшлося у листі підписаним особисто виконуючим обов'язки начальника управління Рівненського житлово-комунального господарства Володимиром Лапюком.

Дмитро Тарасюк, співорганізатор акції, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області:

перед тим як проводити цю акцію, ми за місяць попросили житлово-комунальне управління про те, щоб вони після завершення нашої акції провели роботи пов'язані з тим, щоб цей малюнок змити з тротуарної плитки. Ми отримали відповідь, де чітко було написано про те, що на другий день всі роботи будуть виконані спеціалізованою дільницею. Але, на жаль, пройшло вже більше двох тижнів часу і ці роботи не виконані.

Дмитро Тарасюк розповів, що до нього вже неодноразово зверталися громадяни, які не задоволені, що державна символіка так і залишилася на тротуарі, по якому щодня проходять тисячі людей. Пан Дмитро особисто телефонував у приймальню житлово-комунального господарства, проте керівництва на місці не було. Секретар пообіцяла передати його прохання.

Дмитро Тарасюк, співорганізатор акції, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Рівненській області:

по Тризубові топчуться люди і це неприємно. Скільки часу пройшло, а ніхто не виконав ніяких робіт. Я вже не знаю куди звертатися.

Наразі зв'язатися з керівництвом управління житлово-комунального господарства, щоб дізнатися причину невиконання власної обіцянки не вдалося. Як повідомили у приймальні управління житлово-комунального господарства, виконувач обов'язків управління перебуває у відпустці. Тож сподіватися, на жаль, залишається лише на сильний дощ.


110913_Truzyb sferadesigner

Схожі статті