+380673870816 +380673870816

Кафедра економіки підприємництва НУВГП святкує своє 40-річчя

Кафедра економіки підприємництва Національного університету водного господарства та природокористування святкує своє 40-річчя. З цієї нагоди у стінах вишу пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми і механізми використання ресурсного потенціалу суб’єктами господарювання". 

Кафедра економіки підприємництва заснована у вересні 1971 року. Цьому передувало розпорядження про розширення економічної освіти в Радянському Союзі. Сьогодні економічна кафедра одна з провідних ВНЗ. За роки свого існування вона випустила не одне покоління висококваліфікованих економістів. Зрештою, і очолювали кафедру завжди відомі науковці.

Григорій Сапсай, проректор з науково-педагогічної роботи НУВГП:

- Завжди в НУВГП економіці приділялася особлива увага. Перша назва кафедри була економіка водного господарства. В різні роки її очолювали багато видатних людей. Ми маємо великі наукові здобутки цієї кафедри і великі здобутки у підготовці кадрів.

Ніна Кушнір працює на посаді завідувача кафедри економіки підприємництва із 2000 року. Вона розповіла, що кожен її попередник доклав зусиль у розбудову цього наукового підрозділу.

Ніна Кушнір, завідувач кафедри економіки підприємництва НУВГП:

- За цей період часу кафедра стала потужнішою, згуртованішою. Ми маємо серйозні методичні напрацювання, гарні наукові досягнення. На кафедрі працює 36 викладачі, із них викладачі із вченим ступенем: кандидати наук, доценти, професори, доктори наук.

Національний університет водного господарства та природокористування сьогодні один з найкращих навчальних закладів не лише Рівненщини, а й України. Наукова діяльність вишу, зокрема кафедри економіки підприємництва, допомагає представникам органів місцевого самоврядування реалізовувати чимало серйозних проектів.

Леонід Каменчук, начальник Рівненського обласного управління водних ресурсів:

- В нас давні напрацьовані зв’язки із університетом. В нас є напрацьовані теми, спільна співпраця. Ми ставимо серйозні, глобальні питання, які будуть практичними на теренах нашої Рівненщини.

Людмила Кушнер очолює головне фінансове управління нашої області. У 1980 році вона закінчила навчання у "водному" за економічною спеціальністю. Роки навчання у виші досі згадує як одні з найкращих.

Людмила Кушнер, начальник головного фінансового управління Рівненської ОДА:

- Відразу після закінчення навчання я пішла працювати в фінансове управління обласної державної адміністрації. Своїй спеціальності і своїй роботі я не зрадила. До цих пір я там працюю.

Сучасні ж студенти кафедри економіки підприємництва у виборі навчального закладу навіть не сумнівалися. На думку студента 5 курсу Миколи Бондарука, досягнення спудеїв та випускників - це найкраща реклама вишу.

Микола Бондарук, студент 5 курсу кафедри економіки підприємництва НУВГП:

- І університет, і наша кафедра є досить сильними. Наші студенти займають завжди призові місця як на всеукраїнських олімпіадах, так і на місцевих. Тобто рівень підготовки є досить високим. Це є позитивною рисою цього університету.

Високому рівню професійної підготовки спеціалістів сприяє сучасна матеріально-технічна база кафедри, куди входить інформаційно-методичний кабінет, два комп’ютерних класи, кабінети економіки, маркетингу, спеціалізована лекційна зала. Ось чому минулорічний відсоток працевлаштування випускників цієї кафедри сягає 100%.

Схожі статті