+380673870816 +380673870816

Із грудня юридичні особи платитимуть за електроенергію більше

Усі юридичні особи відтепер платитимуть за електроенергію ще більше. Із грудня її вартість збільшиться на нуль цілих шістнадцять сотих копійки. Таке зростання є черговим, та як кажуть фахівці, передбачуваним та несуттєвим. Ці зміни не стосуються населення. 

Юридичні особи, підприємці відтепер за спожиту електроенергію заплатять ще більше. У Національній комісії регулювання електроенергетики повідомили, що тариф зросте менш ніж на 1 відсоток.

Володимир Нечипорук, начальник Рівненського територіального представництва НКРЕ:

- Приріст із грудня склав 0,16 копійки. Це пов’язане із переглядом тарифів у листопаді для енергопостачальних підприємств, збільшенням для них зарплати, деякими складовими їх операційних витрат.

Окрім усіх інших причин, спеціалісти зазначили, що це є звичайним інфляційним процесом. Із початку року вартість електрики для юридичних осіб виросла із 86,44 до 105,14 копійки за кіловат-годину. Такі дії необхідні для того, щоб населення могло і надалі отримувати знижки та пільги.

Володимир Нечипорук, начальник Рівненського територіального представництва НКРЕ:

- Надання знижки населенню йде через перекладання на підприємства, окрім податків, вони ще зобов’язанні оплатити електричну енергію спожиту населенням за дешевими тарифами.

Такий принцип у нашій країні діє протягом десятиліть. Понад дві третіх ринкової вартості електрики оплачують самі підприємства. Від такої політики уже давно відмовилися наші найближчі сусіди - Росія та Білорусь. В Україні влада і досі перекладає та пересмикує платежі з однієї кишені в іншу.

Схожі статті