+380673870816 +380673870816

Інформація про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях міста Рівне за травень 2021 року

Фото ілюстроване

Міською комісією з питань праці та заробітної плати вживаються заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях.

Станом на 01.05.2021 за інформацією Головного управління статистики у Рівненській області загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств становила 7132,8 тис. грн. Повідомляє пресслужба РОДА.

З метою погашення заборгованості із виплати заробітної плати, вжиття дієвих заходів щодо недопущення порушення термінів виплати заробітної плати у 2021 році направлено 15 листів керівникам підприємств.

Для привернення уваги до проблем легалізації зайнятості та заробітної плати, попередження порушень трудового законодавства спеціалістами відділу з питань праці постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота в засобах масової інформації щодо стану виплати заробітної плати, переваг легального використання праці найманих працівників, змін в законодавстві України тощо.  У 2021 році розміщено  38 таких інформацій.

Питання забезпечення своєчасної та в повному розмірі виплати заробітної плати на підприємствах міста, дотримання мінімального розміру заробітної плати, легального використання праці найманих працівників знаходяться на постійному контролі міської комісії з питань праці та заробітної плати.

Схожі статті