+380673870816 +380673870816

Інфекціоністи з’ясовують причину отруєння рівненських школярів

Група школярів із Сарненщини, які отруїлися під час туристичної поїздки на Закарпаття, почувають себе краще. Усі вони отримали безкоштовну медичну допомогу. Їх стан задовільний. Наразі лікарі чекають аналізів, аби з’ясувати точний збудник хвороби. 

Їздила група із 23 учнів до села Сускове Закарпатської області на три дні. Станом на 3 листопада госпіталізованими лишається 12 дітей. Вчора виписали із Сарненської районної лікарні 6 учнів із 17. Втім, госпіталізували ще одну дитину. У семи з них стан середньої важкості, у п 'яти - задовільний.

Іван Бігун, потерпілий:

- Вже краще. Голова боліла і була рвота. Сьогодні вже стало краще.

Причину отруєння лікарі та інфекціоністи з’ясовують. Результати аналізів будуть готові до кінця тижня.

Михайло Петруняк, завідуючий інфекційним відділенням Сарненської ЦРЛ:

- До нас, у відділення, 31 числа поступив один хворий, а 1 числа – 16. Усі хворі віком від 11 до 15 років. 9 - у середньому стані тяжкості. У 8 – легкий перебіг. Запідозрили харчову токсикоінфекцію. Десь у п’ятницю будемо знати остаточний діагноз. Тоді вирішуватимемо як обстежувати дітей.

Окрім лікарів цією справою зайнялися і в обласній санепідемстанції. Не відкидають версію і про вірусне походження симптомів. Проводять відповідні дослідження і санепідеміологи із Закарпаття.

Анатолій Рєзніков, завідуючий епідеміологічним відділом Рівненської ОСЕС:

- Наше завдання, як санепідемслужби – дослідити причини, виявити, що це був за збудник. Проводяться аналізи. Це може бути і вірус, але швидше за все - це бактерії.

Правоохоронці та прокуратура за фактом отруєння проводять розслідування. Адже як виявилося, діти харчувалися у різних місцях, а вчителі годували учнів продуктами із дому. У школі цю ситуацію не коментують.

Схожі статті