+380673870816 +380673870816

Громадам Рівненщини допоможуть розробити стратегії розвитку

Фото ілюстроване

Чотирьом громадам Рівненщини експерти «U-LEAD з Європою» нададуть підтримку в розробці стратегій розвитку. Зокрема, Гощанській, Олекандрійській, Крпуецькій та Варковицькі.  Загалом було відібрано 96 територіальних громад з усіх областей України.

«Приємно, що територіальні громади Рівненщини стали учасницями цієї навчальної програми. Стратегія – це важливий документ, який сприятиме розвитку громади. Також у цьому документі будуть визначені ключові напрямки розвитку, що допоможе фахівцям громад напрацьовувати нові проєкти та розвивати території» – підкреслив Руслан Сивий, керівник регіонального офісу U-LEAD в Рівненській області. Повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.

В рамках навчальної програми будуть проведені семінари та тренінги щодо підготовки стратегії. Також здійснюватиметься експертний супровід та консультації для підготовки до засідань робочої групи та виконання завдань між ними. Робота в групах супроводжуватиметься обміном досвідом з іншими громадами, які теж розробляють стратегії їх розвитку.

Співпраця з U-LEAD у зазначеному напрямку передбачає річний навчальний онлайн цикл із покрокової розробки стратегії розвитку.

З територіальними громадами, відібраними для участі в програмі, працюватимуть експерти з розробки стратегій місцевого розвитку U-LEAD Зеновій Сірик та Володимир Крижанівський.

«Для нас надзвичайно важливим є створення стратегії розвитку. Ми вже розпочали процес розробки стратегії, але потребуємо фахової підтримки від експертів, яку вдасться отримати в рамках цієї ініціативи», – Юрій Парфенюк, голова Варковицької громади.

Схожі статті