+380673870816 +380673870816

Європейський інвестиційний банк зацікавлений інвестувати в українську освіту

Відбулася зустріч представників МОНмолодьспорту із старшим Радником з питань інвестицій Департаменту країн Східного партнерства та Середньої Азії Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Борисом Штайном фон Каменськи. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
    Під час зустрічі обговорено низку ключових напрямів співпраці між ЄІБ та українськими урядовими структурами. Зокрема, визначено спільні інтереси щодо перспектив пільгового та довгострокового кредитування таких секторів як реконструкція існуючих та побудова нових дошкільних установ, розвиток виробничих потужностей закладів професійно-технічної освіти (насамперед – налагодження виробництва передової, у тому числі і для ринків ЄС, продукції екологічно чистого пакування), а також відновлення українськими підприємствами серійного виробництва лабораторного та іншого навчального обладнання для потреб освітніх закладів нашої держави.
    Переговори відбулися у діловій та дружній атмосфері, що особливо підкреслив пан Штайн фон Каменськи, який незабаром повернеться до штаб-квартири ЄІБ у Люксембурзі із пакетом пропозицій від українських міністерств та відомств. Інвестиційна спроможність ЄІБ стосовно українських проектів відповідного напряму – більш як 300 мільйонів євро.
    Європейський інвестиційний банк планує вкласти 3,7 мільярди євро в реалізацію проектів країн Східного партнерства в енергетичному секторі, телекомунікаціях, транспорті, інфраструктурі, спрямованих на захист навколишнього середовища. Також 1,5 мільярда євро – це лінія для приватних інвесторів, зокрема прямих іноземних інвестицій із країн ЄС, які можуть залучатися і в Україну. Діє Фонд технічної підтримки, який надаватиме додаткові фінансові послуги, зокрема в тих проектах, в яких бере участь Україна.

Схожі статті