+380673870816 +380673870816

Дворічний хлопчик поставив рівненських міліціонерів на коліна

"Державний герб – символ благодійності" - під такою назвою у Рівному 24 серпня відбувся збір коштів на лікування дворічного Микити Хитрого із Радивилова. Очільник рівненської міліції Василь Лазутко без вагань погодився стати одним із організаторів акції і взяти у ній участь. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.                                                      Маленькому хлопчику, якому провели трансплантацію печінки у Брюсельській клініці "Сеінт-Люк", для стабілізації стану здоров’я необхідно провести курс післяопераційного лікування а, в подальшому — проходити постійне медичне обстеження в іноземних фахівців. Звісно, що для цього необхідні чималі кошти. Мама Микити — в декретній відпустці, а тато – інвалід другої групи. Тож, впоратися із цим самостійно сім’ї неможливо. Тому і вирішили попросити допомоги у небайдужих людей. 
     Так, на Театральній площі у Рівному всі бажаючі мешканці міста, області та гості краю могли взяти участь у викладенні розмінними монетами 20-метрового малого герба України – Тризуба, аби допомогти дворічному Микиті. Головним організатором акції стала Рівненська обласна організація НСЖУ.
     Начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко разом зі своїми підлеглими долучилися до викладення Тризуба, а відтак до збору коштів Микиті Хитрому. Обмінявши у розташованому поруч обміннику паперові гроші на монети, працівники міліції почали їх викладати по заздалегідь намічених лініях малого герба. Незалежно від звань і посад, рівненські правоохоронці навприсядки, а подекуди й на колінах, старанно розміщали копійки та металеві гривні. За таким незвичним, але благородним заняттям, рівняни бачили міліціонерів уперше. Втім, не востаннє. Бо прийти на допомогу стражі порядку завжди напоготові. Завдяки акції вдалося зібрати 8329 гривень.

Схожі статті