+380673870816 +380673870816

Дубенський міжрайонний онкодиспансер реорганізують у хоспіс

Перепрофілювання онкодиспансера розпочнуть із нового бюджетного року. До цього часу фінуправління повинне передбачити видатки на зарплатню медикам, які матимуть нове місце роботи. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, центральну районну лікарню планують підсилити онкологічною службою. Місцеве населення обслуговуватимуть досвідчені медики-практики, які за потреби скеровуватимуть пацієнтів на діагностику злоякісних утворень в обласний онкологічний диспансер. Адже на його базі заплановане створення центру променевої терапії. Пропозицію благодійного фонду "Розвиток України" про здійснення державно-приватного партнерства теж підтримали депутати облради. 
     Відтак, завдяки Фонду Рината Ахметова облонкодиспансер матиме найсучасніше обладнання для діагностики та високоефективного сучасного лікування злоякісних утворень, констатувала Світлана Сад. За її словами, променевої терапії нині потребують дві третіх онкохворих області. Усього на обліку в онкодиспансері перебуває понад 17 тисяч людей. До того ж захворюваність на Рівненщині щорічно зростає приблизно на 2,5 відсотка.

Схожі статті