+380673870816 +380673870816

До Великодня у Рівному тривають суботники

Усі на толоку! До Великодня у Рівному тривають суботники. Якщо працівники міськвиконкому прибирали територію Басового Кута та кладовища "Сосонки", то мешканці будинку по вулиці Макарова 10 вирішили упорядковували територію свого подвір’я. Таким чином рівняни довели, що зробити свій двір чистим та привабливим - легко. Головне бажання, зусилля та згуртованість. 

Прибрати подвір’я, посадити дерева, квіти, укласти футбольне поле – за це і не тільки взялися мешканці будинку по вулиці Макарова 10. Вони розповіли, що це зробити разом легко. Дорослим завзято допомагають дітлахи, на карантині малечі вже є чим зайнятися. Вони поступово облаштовують своє футбольне поле, за що мають винагороду – м’яч.

Марія Кравчук, старша по будинку:

- Ви подивіться який у нас сьогодні макарівський вулик вийшов. Ми сьогодні садимо дерева липи, горобини, клена, декоративної верби. Ми білимо дерева повністю. Завжди на цю територію заїжджали машини. А зараз ми тут зробили клумбу, будемо за нею слідкувати.

Мешканці цього будинку розповіли, що завжди проявляють неабияку активність. Вони постійно співпрацюють та контролюють роботу свого ЖЕКу. До ОСББ переходити не хочуть. Адже головне, розповіли люди, не система, а відповідальність та ініціатива самих жителів. Поступово свої проблеми вирішують самостійно, але є такі, в яких без допомоги владних структур не обійтися. Це і погане освітлення ліхтарів, і щілини у швах панельного будинку та значна кількість гаражів на подвір’ї.

Марія Пелих, жителька будинку:

- Дзвонить сусідка і запитує, що у мене під вікном робиться. Дивлюся, риють два гаражі. Я в міліцію подзвонила, прислали дільничного. Адже повинна бути відстань 20 метрів від вікна.

В майбутньому мешканці цього будинку планують створити цілу асоціацію домкомів мікрорайону Боярка та провести конкурс на кращу прибудинкову територію. Планують і не сидять на місці, одноголосно стверджують, що зробити свої під’їзди та подвір’я чистими – легко, головне бажання. І не важливо в ОССБ ви чи в ЖЕКу.

Схожі статті