+380673870816 +380673870816

До Рівного завітав італійський фотохудожник Сільвано Мончі

До Рівного разом із своєю дружиною завітав італійський фотохудожник Сільвано Мончі, аби особисто презентувати свої творіння, які увійшли до його персональної фотовиставки "Уганда проти". 

24 роботи присвячені будням африканських злидарів, які відбувають покарання у в’язниці на півночі Уганди. Італійський фотограф Сільвано Мончі розповів, що світлини є лише частиною робіт гострого соціального характеру, які увійшли до книги "Уганда проти". Репресії, насильство, злидні, голод і хвороби – це те, що побачив і відтворив митець у своїх роботах. Найціннішу світлину Сільвано зробив, коли був поруч з полоненими. Фотохудожник розповів, що смерть і небезпека завжди йшли поряд. 

Сільвано Мончі, Італійський фотохудожник:

- Фотографія з полоненими є найціннішою у моїй виставці. Тут зображені в’язні під час громадянської війни. Коли я фотографував цих людей, то відчув найсильніші емоції за всю подорож  Угандою.

На гостини до Рівного Сільвано Мончі запросив відомий рівненський фотохудожник Олександр Купчинський. Пан Олександр розповів, що зустрів італійського митця на міжнародному конгресі і одразу ж запросив до Рівного.

Олександр Купчинський, фотохудожник:

- Хто розуміє фотографію, той і бачить наскільки прекрасно він зображує людей, характери, динамізм. Я дуже радий, що він гостює у нас. Милується нашою країною. Закохався у неї і планує приїхати знову.

Окрім репортажів соціального характеру, Сільвано Мончі обожнює експерименти. Зі своєю камерою він об’їздив ледь не увесь світ. У своїх роботах захоплюється передачею руху, динаміки. Працює в різних жанрах: від фотодокументалістики до ню.

Ольга, відвідувачка фотовиставки "Уганда проти":

- Я не очікувала, що фотохудожник-європеєць зможе так реалістично відобразити життя в африканській країні. 

Сільвано Мончі розповів рівненським журналістам, що трішки встиг помандрувати Україною. В об’єктив його фотокамери потрапили як стіни Почаївської лаври, так і прості жінки-селянки. Проте митець ще достеменно не знає, якою постане Україна у його фоторепортажах.


110928_Salvodor Dali sferadesigner

Схожі статті