+380673870816 +380673870816

До Рівного завітали іноземні туристи

До Рівненського центру професійно-технічної освіти сервісу та дизайну завітали гості з Німеччини та Канади. Іноземні туристи - нащадки українських емігрантів ХХ століття.

35 німців та 5 канадців приїхали подивитися на Батьківщину своїх батьків, аби більше дізнатися про тогочасний побут та звичаї. За спільною домовленістю із Рівненським центром професійно-технічної освіти сервісу та дизайну керівництво закладу провело для гостей екскурсію до світлин центру, зокрема музею льону, підготували концертну програму. Іноземці мали можливість не лише помилуватися витворами наших умільців, а й придбати речі на виставці-продажі.

Михайло Назарук, директор ДПТНЗ Рівненського центру ПТО сервісу і дизайну:

- ми підготували виставку-продаж нашої продукції. Це вироби зроблені руками наших учнів, наших майстринь. Це вишиті сорочки різних регіонів, різного стилю, різної техніки, рушники, постільна білизна.

Окрім продажу продукції ручної роботи, гостям показали вишивку, експонати якої беруть участь у різних конкурсах та здобувають призові місця.

Інна Назаришина, викладач спецтехнології вишивки ДПТНЗ Рівненського центру ПТО сервісу і дизайну:

- в цій світлині зібрані роботи учнів і майстрів. Роботи виконані різними техніками ручної вишивки. Головне те, що це українська вишивка давня, забута. Ми її відроджуємо, знаходимо зі старих зразків, або складаємо сучасні композиції.

Задум дирекції закладу щодо виставки-продажу пройшов доволі непогано. Багато хто висловив бажання придбати цінні сувеніри.

Лілі Віда, німкеня:

- дуже сподобався сам орнамент. Я хотіла показати цю техніку своїм дітям. Вони такого ніколи не бачили.

На завершення гостин у Рівненському центрі професійно-технічної освіти сервісу та дизайну для гостей відбувся невеличкий концерт, окрасою якого став виступ Максима Опанащука, який за словами директора центру, є майбутнім співучої України.

 


110624_Inozemni Tyrustu sferadesigner

Схожі статті