+380673870816 +380673870816

До Рівного завітали діти із Північної Осетії

З різдвяними піснями та християнськими проповідями завітали на Рівненщину школярі міста Беслан з Північної Осетії. Саме з того міста, де в 2004 році у школі №1 відбувся кривавий теракт, який забрав життя 334 людей, серед яких 186 дітей. 

Ціла делегація у складі 17 чоловік завітала на Рівненщину з Північної Осетії, аби поспілкуватися з нашими краянами. Гості поділилися, що Рівненщина вкотре здивувала їх своєю гостинністю. Також залишилися у захваті кавказці й від новозбудованої Рівненської 14 школи мрій. Вони розповіли, що подібні бачили лише у Москві.

Петро Лунічкін, директор християнської місії "Світло на Сході":

- Ми хочемо розповісти дітям, що таке Кавказ. Мені не хотілося б, щоб діти зіштовхнулися із проблемою, з якою зіштовхнулися діти із Північної Осетії. Будемо загострювати увагу на трагедії у Беслані, адже ми приїхали саме з того міста.

Сімнадцятирічна Іриша розповіла, що гостини на Рівненщині для неї вже скоро стануть традицією. Тут вона знайшла собі чимало друзів, з якими підтримує зв’язки в соціальних мережах і донині.

Іриша, гостя із Північної Осетії:

 - Ми подорожуємо Німеччиною, Америкою, Польщею. До вас приїхали втретє. Нам тут дуже подобається, особливо млинці. Хороші люди, навкруги краса.

Під час зустрічі християнський співочий гурт "Стежинка" виконав кілька різдвяних пісень на рідній осетинській, російській та навіть на незвичній та новій для себе українській мові.

А от про той страшний день - 1 вересня 2004 року росіяни та кавказці пам’ятають і досі. Серед сотень померлих та змордованих були і їхні друзі та знайомі. Два з половиною дні без їжі та подекуди без води, стрілянина, терор і як результат 334 людини вже не повернеш. Очевидці розповіли, що страшну картину, на якій осиротілі діти та вбиті горем батьки, важко стерти з пам’яті. Нині місто Беслан оживає, проте завжди перший дзвінок у школі починається з хвилини мовчання.

Петро Лунічкін, директор християнської месії "Світло на Сході":

- Зараз тема трагедії у Беслані звучить вже не так гостро, проте її забути неможливо. Адже коли їдеш і бачиш кладовища, на яких поховані загиблі у цій трагедії, то сльози навертаються на очі.

У знак пам’яті про ті страшні події співочий гурт виконав пісню. Дехто у залі не міг втримати сліз. Підняли настрій гостям наші українські колядки. Їх виконали із  вдячності. То ж актова зала 14 школи швидко наповнилася атмосферою свята, радості та дружелюбності двох народів.


120112_ZOSH 14 по sferadesigner

Схожі статті