+380673870816 +380673870816

До громадян приходитиме новий дільничний: соціальний інспектор

Система соціального захисту буде кардинально перебудована, вона має йти назустріч людям, виявляти тих, хто потребує допомоги. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
    Глава Уряду повідомив, що будуть працювати дільничні соціальні інспектори, які добре знатимуть територію і проблеми людей. І саме інспектори повинні поцікавитися, приміром, чому бабуся не отримує субсидію. Адже якщо літні люди заявляють, що при пенсії 900 гривень вони сплачують за комунальні послуги 500 гривень, то це означає, що ці люди просто не поінформовані про можливість отримання субсидії. Адже згідно з чинним законодавством, якщо єдиними джерелом доходу є пенсія, то плата за житлово-комунальні послуги не може бути вищою за 10 %, тобто при пенсії 900 гривень мали б сплачувати 90 гривень. 
    Прем’єр-міністр наголосив, що служби соціального захисту повинні допомагати людям, роз’яснювати їхні права, можливість отримати підтримку з боку держави. Це ж стосується й багатьох безхатченків, які часто просто не знають про можливість отримання соціальної допомоги.

Схожі статті