+380673870816 +380673870816

До бюджету пенсійного фонду Рівненщини надійшло більше трьох мільярдів гривень

Із початку року до бюджету пенсійного фонду Рівненщини надійшло більше трьох мільярдів гривень. Ця сума є більшою за минулорічний показник на 15 %. Вдалося зменшити заборгованість зі сплати страхових внесків та єдиного внеску.  

Із початку року управління Пенсійного фонду в Рівненській області поповнилося сумою в розмірі один мільярд вісімсот мільйонів гривень, а це на двісті чотирнадцять мільйонів більше, ніж торік. Представники обласного пенсійного фонду розповіли, що причина позитивних зрушень у налагодженій співпраці з іншими структурами.

Олександр Сукач, начальник управління надходження доходів Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області:

- Ми співпрацюємо з контролюючими, правоохоронними органами. Виявляємо незайняте населення, яке залучаємо до сплати платежів. 

Попри значне поповнення бюджету пенсійного фонду, залишається болючим питання заборгованості. Відтак, борг зі сплати страхових внесків становить більше тридцяти мільйонів гривень, незважаючи на те, що за січень-вересень його вдалося зменшити на 20 %.

Олександр Сукач, начальник управління надходження доходів Головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області:

- На сьогоднішній день борг по єдиному внеску більше 6 мільйонів. Спільно з органами виконавчої влади, правоохоронними, контролюючими вживаються заходи по погашенню боргу, примусового стягнення. У цьому питанні нам допомагає також прокуратура.

Значними боржниками залишаються і комунальні підприємства області. З метою врегулювання цього питання, вже направлено лист щодо включення потреби у коштах на погашення заборгованості під час формування місцевих бюджетів на 2012 рік. Працівники ж обласного пенсійного фонду наголошують, що своєчасна оплата всіх рахунків не лише вбереже платників від штрафних санкцій, адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності, а й забезпечить гідний соціальний захист у похилому віці.

Схожі статті