+380673870816 +380673870816

До 450-річчя Пересопницького Євангеліє плани влади почали втілюватися у життя

До 450-річчя Пересопницького Євангеліє в селі Пересопниця, що знаходиться за 20 кілометрів від Рівного, обласна влада планує побудувати історично-культурний комплекс.

Згідно з проектом передбачено, що на першому поверсі знаходитиметься історичний музей, на другому - зберігатиметься Пересопницьке Євангеліє. Також в планах будівництва – обхідний майданчик. Як розповідає головний архітектор проекту Віктор Ковальчук - родзинкою комплексу має стати статуя.
     Окрім помпезного святкування, за словами заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова, важливим є і значне покращення благоустрою села. Будівництво такого комплексу спрямоване саме на це, адже в Пересопниці вже провели газ, ремонтують дороги. 
     Проект будівництва виготовлений і затверджений. Його кошторис складає 12 мільйонів 800 тисяч гривень. Проте, окрім державного фінансування залучатимуться і меценатські кошти. Олексій Губанов, запевняє, що бажаючих допомогти чимало. Чиновник сподівається, що в кінці серпня всі бажаючі зможуть відвідати історичний комплекс і помилуватися визначною рукописною пам'яткою староукраїнської літературної мови та мистецтва – Пересопницьким Євангеліє та місцями, де воно творилося.

 


110516_Evangelie sferadesigner

Схожі статті