+380673870816 +380673870816

Для Рівненщини 2011 рік став щедрим на іноземні інвестиції

2011 рік для Рівненщини став щедрим на іноземні інвестиції. З дня на день в області має запрацювати кілька потужних підприємств. 

Відкриття будь-якого підприємства для пересічних рівнян означає збільшення робочих місць, а для влади – поповнення державної скарбниці за рахунок податків. За цей рік на Рівненщині опрацьовано чимало інвестиційних запитів. Деякі з них дали свої плоди.

Олександр Осовець, начальник управління інноваційно-інвестиційної політики та розвитку підприємства Рівненської ОДА:

- Вже був проект "ХХ", який будує завод в Острозькому районі. В наступному році також почнуть будуватися підприємства. Дала свої плоди ідея оптового сільськогосподарського ринку. Вони незабаром отримають дозвіл. У них вже готовий проект для будівництва.

У першому півріччі 2012 запрацювати має і меблева фабрика у Квасилові. Інвестиції для цього підприємства надійшли із Сполучених Штатів Америки.

А от щодо планів на майбутнє, то існують більш масштабні проекти, втім шанси на їх втілення у життя досі лишаються невизначеними.

Олександр Осовець, начальник управління інноваційно-інвестиційної політики та розвитку підприємства Рівненської ОДА:

- Це створення деревообробного підприємства. Японська компанія цікавиться створенням нового виробництва автомобільних джгутів. Існують маленькі надії на втілення целюлозно-паперового виробництва. 

Ще більше проектів має з’явитися після проведення міжнародного форуму з агрологістики, який і був спрямований на створення позитивного іміджу краю. Рівненська влада націлює свої сили на масштабні інвестиції. Адже за підрахунками спеціалістів, створення одного підприємства приносить у бюджет близько десяти мільйонів гривень разового капіталовкладення, та щомісяця ще кілька мільйонів податків.

Схожі статті