+380673870816 +380673870816

Для онкохворих на Рівненщині створять європейські умови

У цьому запевнив голова облдержадміністрації Василь Берташ. Очільник області доручив ґрунтовно підготуватися до створення на Рівненщині центру променевої терапії. До поставки дороговартісного обладнання, яке для обласного онкодиспансеру придбає Фонд "Розвиток України" в рамках проекту "Рак виліковний", місцеві медики мають опанувати сучасні технології лікування онкозахворювань. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад зауважила, що місцеві фахівці перейматимуть досвід білоруських колег. Представники Гомельського обласного онкологічного диспансеру, який визнано третім за якістю обслуговування серед європейських центрів у сфері променевої терапії, вже промоніторили роботу Рівненського обласного онкодиспансеру. За результатами аудиту порадили місцевим медикам оптимізувати роботу сучасного обладнання. А також запросили лікарів і фізиків з Рівненщини перейняти досвід гомельських спеціалістів, які обслуговують хворих, використовуючи лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф. 
     Більше того, Василь Берташ доручив будівельникам облаштувати на території онкодиспансеру зону для відпочинку. Водночас місцеві художники підтримали пропозицію розмалювати майбутній центр променевої терапії. Запропоновані ескізи зараз проходять громадську експертизу – пацієнти вирішують, які стіни допомагатимуть їм видужувати.

Схожі статті