+380673870816 +380673870816

Для населених пунктів Рівненщини виготовлятимуть містобудівну документацію

З 2012 року розбудовуватимуть лише ті райони та міста, які мають схеми планування території і генеральні плани населених пунктів. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
      До цього потрібно готуватися вже, щоб потім можна було б запропонувати ділянку інвесторові для реалізації бізнес-проекту чи оформити землю для будівництва школи, дитсадка, ФАПу, спортзалу та інших об’єктів соціальної інфраструктури. Схеми планування території вже замовили Здолбунівський і Березнівський райони. 
     Володимир Новак порадив очільникам решти 14 районів взяти з них приклад. Тим більше, що в обласній казні для цього передбачено кошти. Адже торік очільник області Василь Берташ зініціював розробку комплексної програми забезпечення містобудівною документацією. Цьогоріч на її реалізацію виділено 600 тисяч гривень. Отримати частину цієї суми можуть ті райони, котрі готові профінансувати половину витрат на документацію з місцевого бюджету. За словами Володимира Новака, бюджетними грішми вже скористалися Сарненський, Радивилівський і Володимирецький райони. Так, нині в розробці 73 генплани населених пунктів і 5 детальних планів територій. На стадії завершення також 34 схеми планування територій сільських рад.

Схожі статті