+380673870816 +380673870816

Для інвалідів планують запровадити адресні послуги

За словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, Кабмін схвалив законопроект, у якому пропонується надавати інвалідам ваучери для придбання, ремонту та обслуговування засобів реабілітації. Відтак, люди з обмеженими можливостями зможуть самостійно вибрати підприємство, яке виготовить за індивідуальною заявкою візок, столик, палиці, милиці, ходунки та інші засоби реабілітації. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Водночас гроші від держави за надані послуги виробник отримає за перерахунком. Такі новації допоможуть задовольнити потреби кожного з обмеженими можливостями, адже почасти через невідповідність засобів реабілітації індивідуальним потребам інвалідів вони залишаються на складах, а не перебувають у використанні. Так, нині найбільша потреба – у кімнатних і дитячих візках. Наприклад, торік засобами реабілітації стовідсотково забезпечили людей з обмеженими фізичними можливостями, а щодо візків закрили потребу на 90 відсотків.
     Цьогоріч більше сотні інвалідів області вже отримали допоміжні засоби особистої гігієни, майже 700 – засоби для ходіння, 274 – візки, 2 – підйомники, 65 – реабілітаційні меблі й оснащення, 54 - спеціальні засоби для спілкування та обміну інформацією.

Схожі статті