+380673870816 +380673870816

Діти-чорнобильці голодними не залишаться

Право на безкоштовні обіди мають понад 70 тисяч дітей-чорнобильців Рівненщини. В лютому дніпропетровська фірма "Авіка" виграла тендер на харчування школярів. Як виявилося пізніше, підприємство не мало ні матеріальної бази, ні спеціалістів, тому організувати процес харчування так і не вдалося. З першого квітня учні 5-ти районів Рівненщини лишилися без шкільних обідів. 
     Повторних тендерних торгів слід чекати на початку травня. Зараз, в якості компенсації збитку, на розгляд уряду висунули пропозицію про збільшення розмірів адресної допомоги дітям-чорнобильцям. Компенсацію на гаряче харчування діти отримають за 1 квітня, тобто того дня, коли воно припинилося. Крім того, зі слів Світлани Сад, зараз проводиться процес організації повторних закупівель на послуги харчування.
     На неодноразові прохання в Міністерстві праці розглядається питання щодо передачі з наступного року проведення тендерних торгів і закупівель на місцях, як це було у 2007 році. Зараз діти не голодують, зазначила Світлана Сад. Працюють буфети, щоправда дітей годують за рахунок батьків. А от чи понесе покарання фірма, з вини якої лишилися голодними тисячі дітлахів - питання лишається відкритим.


110428_Ditu Chornobilci sferadesigner

Схожі статті