+380673870816 +380673870816

Десята ювілейна виставка воскових фігур з Петербурга у Рівному

     Рівняни отримали змогу познайомитися з міфологічними та видатними постатями світу. У стінах Рівненського обласного краєзнавчого музею відкрилась ювілейна 10  виставка воскових фігур з Петербургу під назвою "Загадки міфів і легенд".

     44 воскових експонати милуватимуть око мешканців міста. На кожну з фігур її майстри витратили близько 5 місяців копіткої роботи. Адміністратор виставки Світлана Сєрова розповідає, що при відтворенні видатної постаті враховуються всі зовнішні дані особи, від точного зросту до кольору очей. Якщо, мова йде про міфічну істоту, майстри вмикають бурхливу уяву.

     Найбільше, на цій виставці  знакових постатей  для всіх релігій світу це і легендарне багатоголове індуїстське божество - Брахма, обряд канібального жертвоприношення ацтеків, грецькі герої Гомерівської "Ілліади" та "Одісеї".

     Біля  експонату Гери можна загадувати бажання, екскурсоводи кажуть, що берегиня  домашнього затишку все чує. Виставка, за словами організаторів,  унікальна за своєю різноплановістю. Тут поєдналися історичі постаті з міфічними та навіть з мультяшними.

Знайшли місце на виставці і відображення творінь Миколи Гоголя. Відьми з творів "Вій" та "Вечори на хуторі" створють магічну атмосферу. Навіть, біля самого письменника, іноді відбуваються містичні речі

     Дитяче око тішать експонати Шрека, Фіони та віслюка з мультфільму "Шрек", а чоловіче – цариця Клеопатра, що є найдорожчим екпонатом на виставці, адже все тіло її складається з воску.

     Лола – володарка найбільшого силіконового бюсту в світі за версією книги рекордів Гінеса теж красується на виставці. Жах наводить інтерпритація казки про смерть  і солдата. Відвідувачі  залишилися в захваті від різноманіття побаченого та почутого.

     Найправдоподібнішими, є очні протези експонатів, які  створють ілюзію реальності. Виготовлення одного такого  воскового експонату в середньому коштує від 2 до 5 тисяч доларів.


110405_Vosk sferadesigner

Схожі статті