+380673870816 +380673870816

Держслужбовці Рівненської ОДА перевіряють свою готовність до «держави у смартфоні»

Фото пресслужби РОДА

На платформі «Дія.Цифрова освіта» державні службовці можуть пройти національний тест на цифрову грамотність. Після складання іспиту на Цифрограмі кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити саме ті цифрові навички, які «провисають».

Власний рівень цифрової грамотності дізнався і директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Пройшов "Цифрограм", набрав 73 бали із запропонованих 90. Зрозумів, є ще чому вчитися в цифровому світі. Раджу пройти тест для себе. В мене зайняло десь годину, але це паралельно з роботою. Якщо не відволікатись, то хвилин 40 займе», - поділився Олександр Поліщук та закликав інших державних службовців перевірити свій рівень знань».

Пройти тест його можна за посиланням: https://www.rv.gov.ua/news/derzhsluzhbovcyam-rivnenshchini-proponuyut-projti-nacionalnij-test-na-cifrovu-gramotnist

 https://osvita.diia.gov.ua/digigram

За словами заступника голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило, такий тест для держслужбовців на сьогодні є необхідністю, адже в Україні будують «Державу у смартфоні».

«В Україні перші у світі паспорти у смартфоні, найшвидша реєстрація бізнесу - усе це стало можливим завдяки програмі Президента «Держава у смартфоні», яку впроваджує Мінцифра разом із іншими міністерствами та міжнародними організаціями. А Цифрограм - це можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину», - прокоментувала Іванна Смачило.

На фото - директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук

Схожі статті