+380673870816 +380673870816

Депутатів Рівненської облради розсварили гомосексуалісти, а примирила українська мова

Питання ставлення до гомосексуалізму жваво обговорили депутати обласної ради. У сесійний день, окрім питань господарських, ця проблема особливо гостро стояла на порядку денному. Втім, попри чвари та суперечки, засідання пройшло ефективно, опозиція лишилася у залі до кінця. 

Перед засіданням, депутатів облради на вулиці зустріли обурені селяни із Мирогощі. Вони вимагали розпаювати їх землі, адже мають на це право.

Валентина Наливайко, мешканка с. Миргоща:

- Приїжджають з Києва всякі. Хочуть зайняти нашу землю, виключили нашого директора, якого ми вибирали. А тепер ми прийшли сюди, щоб відстояти свої права і щоб нам розпаювали землі. 

До селян вийшов очільник області. Запевнив, що їх права підтримають.

Василь Берташ, голова Рівненської облдержадміністрації:

- Ви маєте право на ту землю, уже перший суд ви виграли. Ми ваше звернення підтримаємо і далі цей процес буде йти.

І справді, у сесійній залі питання про врахування інтересів мешканців Мирогощі було винесено на початок. Його ухвалили більшістю. Тож, тепер згідно проекту, підприємство буде розділено на дві частини: державне підприємство "Мирогощанський державний іподром" та "Мирогощанське державне сільськогосподарське підприємство". Трудовий колектив останнього відтепер має право взяти участь у подальшому реформуванні із розпаювання земель.

Окрім програмних та господарських питань, десята сесія була багата на звернення. Одне з них про звільнення з посади Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, яке ініціював Олег Осуховський - народні обранці не підтримали. А от щодо гендерної політики та гомосексуалізму, то ситуація набула неабиякої гостроти. Депутати пересварилися. Фракція "Свобода" вимагає прислухатися до пропозиції Міжцерковної ради, мовляв, у нашому суспільстві може бути лише дві статі – чоловік і жінка. Те, що прописує ювенальна юстиція – не правильно. З цього приводу зі Львова до Рівного навіть приїхали громадські активісти. Вони звернулися до депутатів, щоб ті надсилати такі звернення до Києва. Їх уже підтримали у Львові, Луцьку, Тернополі та Івано-Франківську.

Назарій Блищак, голова ГО "Всеукраїнський рух батьків":

- Недопущення в Україні пропаганди, так званої, гендерної політики ювенальної юстиції та проти будь-яких форм гомосексуалізму.

У Рівному ж це звернення розглядатиметься на наступній сесії. Неабияка сварка та недостатня обізнаність у цій сфері депутатів, відклала його прийняття та подальше звернення до столичної влади.

Олег Осуховський, депутат Рівненської обласної ради:

- Ви знаєте, в травні у Києві буде гей-парад. 40 тисяч пар гомосексуалістів стоять в черзі на усиновлення українських дітей, іде величезна підміна понять. Тобто, щоби гомосексуалістів, транссексуалів, усю цю нечисть ввести в наше суспільство, духовне і моральне. 

Олег Абатуров, секретар Рівненської Міжцерковної ради:

- Конкретно вашою радою висловлено буде чи ви "за" чи ви "проти". Захист дітей чи ставлення до гомосексуалістів і лесбіянок, я прошу вас стати на захист нашої української сім’ї.

Юрій Кічатий розповів, що спробував із об’єктивністю підійти до обговорення цього питання у сесійній залі. Пан Юрій зізнався, що зробив це, аби не пересварити депутатів.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Крім питань української мови, гомосексуалізму, ми по цим питанням проголосували і навіть повернулися заради консенсусу. Ми ж не можемо нехтувати проханнями Міжцерковної ради і опозиції.

Об’єднало ж народних обранців питання визнання статусу української мови як єдиної державної. Відповідне звернення від опозиції, як реакція на нещодавні заяви Президента про двомовність, найближчим часом потрапить до його адміністрації. Принаймні за це проголосувало 63 зі 68 депутатів Рівненської облради.

Окрім того, депутати обговорили стан справ у медичній сфері, реалізацію коштів від оптимізації галузі, задавали питання заступнику прокурора області та відмовили окремим підприємствам у безоплатній оренді державних приміщень. А стадіон "Мототрек" лишиться у власності Товариства сприяння обороні України.

Схожі статті