+380673870816 +380673870816

Депутати Рівненщини знову підняли питання пасажирських перевезень

На постійній комісії соцполітики депутати облради обговорили скасування рейсів пасажирських потягів, надходження дотацій до бюджету на виплати заробітних плат та збереження ліжкового фонду Рівненської обласної клінічної лікарні.

Депутати облради знову підняли болюче питання пасажирських перевезень "Укрзалізниці". Через невигідність окремих напрямків, їх хочуть скасувати. Це у народних обранців викликало обурення.

Віктор Ольховик, головуючий комісії:

- Таке питання. Як не вигідно? Та у нас половина не вигідного всього. То давайте не будемо їх возити, закриємо всіх інвалідів, як це зробив Гітлер. Це ж не правильно, відмінили, то вийдіть до людей і послухайте їх. Проблеми були і є, але є соціально важливі маршрути і не можна їх позбавляти.

В "Укрзалізниці" аргумент наступний – витрати на перевезення пільговиків місцеві бюджети не покривають, а тому потяги скорочують. 

Іван Якименко, начальник пасажирського сектору Рівненської дирекції залізничних перевезень:

- Ми всі знаємо наше законодавство. Давайте почитаємо, що там говориться. Хто є замовником перевезень, хто визначає тариф, і що робити, коли витрати тариф не покриває.

Депутати домовилися заслухати звіт підприємства на обласній сесії і вже гуртом вирішити роками наболіле питання. Що стосується медичної галузі, то тут справи кращі. У Рівненській обласній лікарні не поменшає ліжкового фонду. 25 місць збережуть за рахунок оптимізації штату. Деякі працівники зазнали скорочень. Втім, заступник обласного управління охорони здоров’я Ігор Добровольський зазначив, що усі вони працевлаштовані або переведені до інших медзакладів.

Ігор Добровольський, заступник начальника управління охорони здоров’я Рінвенської ОДА:

- Коли приймалося дане рішення, обласна клінічна лікарня вирішила оптимізувати 25 ліжок, так як не бачила виходу в оптимізації посад, але впродовж 2011 року вони все ж винайшли кошти, аби оптимізувати посади у відділеннях.

Поповнилася також і казна області. За рахунок чого, у новий рік наш край має увійти без жодних боргів перед рівнянами. 22 мільйони гривень дотацій надійшло на заробітні плати та оплату опалення.

Схожі статті