+380673870816 +380673870816

Делегація керівників усіх районів Рівненщини відвідала Володимиреччину

Голова облради Юрій Кічатий разом із керівниками усіх районів регіону відвідав Володимиреччину. У рамках робочої поїздки делегація завітала до Кузнецовська на атомну електростанцію, у Володимирецький районний колегіум, районну лікарню та провела виїзну координаційно-консультативну раду з питань місцевого самоврядування. 

Делегація із керівників усіх районів Рівненщини на чолі з головою обласної ради Юрієм Кічатим відвідала Володимиреччину. Першим пунктом зупинки став Кузнецовськ. Тут чиновники поспілкувалися із керівництвом міста та дізналися про стан справ на атомній електростанції. Адже нині гігант працює не на повну потужність і вже в наступному році розпочнеться будівництво ліній електромереж до Києва, аби надлишок енергії використовувався за призначенням. Після короткої екскурсії, група направилися в районний центр, де оглянула колегіум, в якому навчається майже 8 сотень учнів із 10 областей України. Тут чиновників зустріли із хлібом та сіллю.

Після ознайомлення із проблемами та досягненнями у сфері освіти, перейшли до медицини. Ця галузь цьогоріч зазнала оптимізації. У Володимирці вже збирають перші плоди. Певні зміни дали змогу направити заощаджені кошти, наприклад, для створення сімейних амбулаторій, збільшення кількості машин швидкої допомоги та покращення умов у пологовому будинку.

Іван Караїмчук, головний лікар Володимирецької центральної районної лікарні:

відкрили пункти швидкої медичної допомоги. Скоротили 20 ліжок і 115 посад, які займали 72 людини.

Після обіду чиновники приступили до засідання координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування. На порядку денному три основні питання. Перше - стосувалося земель, які орендує Рівнеенерго під лінії електромереж. У цьому питанні шукали компроміс під час укладення договорів із керівниками районних та селищних рад.

Вадим Кухтій, голова правління ПАТ "АЕС Рівнеенерго":

проблеми – це ті договори, які були укладені, а зараз у них закінчився термін дії.

До цього закликав голова облради Юрій Кічатий.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

не сьогодні виникло питання про ЗАТ "Рівнеенрго". Необхідно підписати швидше ці угоди.

Окрім усього іншого говорили чиновники про перспективи створення ОСББ та участь у конкурсних проектах. У кінці пленарної частини представники від Української асоціації районних та обласних рад, Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад підписали тристоронню угоду про співпрацю. Як розповів Юрій Кічатий, саме про співпрацю слід зараз говорити, адже кожна територіальна громада обрала собі лідерів і вони не підпорядковані будь-кому, а отже мають навчитися шукати діалог.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

закон "Про місцеве самоврядування" не дає вертикалі. Він визначає самостійність розвитку кожної територіальної громади. Голова облради не може визвати когось на "килим". Закон не дозволяє цього зробити.

Наостанок голова облради поділився із журналістами результатами Ради регіонів, яку минулого тижня провів Президент України. Зокрема тим, що у бюджет наступного року закладуть чималу суму видатків для Рівненщини.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

буде значно збільшено фінансування регіонів по трьом напрямкам - це те, що є для нас дуже значимим.

Наступне ж таке виїзне засідання відбудеться у листопаді на Березніщині.


110921_AES sferadesigner

Схожі статті