+380673870816 +380673870816

ДАІ Рівненщини провели акцію серед учасників дорожнього руху з метою попередження ДТП

"Правила життя, що написані кров’ю" – під такою назвою працівники ДАІ Рівненщини провели акцію серед учасників дорожнього руху обласного центру. Метою проведення є попередження та недопущення дорожньо-транспортних пригод, в яких гинуть та травмуються люди. В цей день працівники ДАІ намагалися загострити увагу на проблемі дорожньо-транспортного травматизму, адже сумна статистика говорить сама за себе. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області.

Так, з початку року на території Рівненської області вже зареєстровано 62 дорожньо-транспортні пригоди, серед яких 30 осіб загинуло та 70 – травмовано. У порівнянні з минулим роком, дані зросли удвоє. Лише березень-місяць поточного року вже зареєстровано 16 ДТП, в яких 4 людини загинуло та 13 – травмовано.

Люди по-різному сприймали проведення акції. Одні дійсно переймалися проблемою загибелі людей та травмувань під час ДТП, а інші – байдуже відносилися до звертання працівника ДАІ. Навіть, за присутності інспектора ДАІ, люди свідомо порушували правила дорожнього руху, переходячи дорогу у невстановлених місцях.

В ході проведення акції, окрім попередження про жахливі наслідки від ДТП, інспектори вивчали громадську думку щодо того, як можна зупинити пролиття крові на дорозі – зменшити кількість ДТП. Опитані згадували важливість дотримання правил дорожнього руху, необхідність жорсткої дисципліни на дорозі, солідарність учасників руху, а також, за словами рівнянки Ольги Іванівни, щоб водії та пішоходи були взаємоввічливими та дотримувалися культури поведінки на дорозі.

Під час проведення акції інспектори поспілкувалися ще й з водіями, які займаються перевезенням пасажирів – водіями таксі та маршрутних транспортних засобів. Адже, саме вони відповідають за безпеку людей, які знаходяться в салоні автомобіля під час перевезення. Також за містом, на автодорозі Київ-Чоп, працівники ДАІ вручали водіям вищевказані інформаційні листівки з попередженням про наслідки недотримання ПДР та бажали бути дисциплінованими на дорозі, не наражати себе та інших учасників руху на небезпеку.

Це не остання акція, яку планують провести працівники ДАІ Рівненщини. Адже, проблема загибелі та травмувань людей у дорожньо-транспортних пригодах була, є і буде - нагадати ще раз про це буде не зайвим.

Схожі статті