+380673870816 +380673870816

ДАІ Рівненщини продовжує боротьбу із дитячим травматизмом на дорогах

ДАІ продовжує боротьбу із дитячим травматизмом на дорогах. Невтішна статистика змушує посиленно працювати над профілактикою. Цього разу, аби в котрий раз нагадати та перевірити чи знають діти правила поведінки на дорогах інспектори Державтоінспекції завітали до школи. 

За останні два місяці у дорожньо-транспортних пригодах постраждало 9 дітей, ще семеро загинуло. Дві аварії із летальним результатом сталося із вини самих дітей. Старший інспектор з профілактичної роботи обласного відділу ДАІ Світлана Марко розповіла, що у порівняні з минулим роком це значно більше. Сумна статистика змушує бити на сполох.

Нині інспектори ДАІ проводять профілактичну бесіду у 9 загальноосвітній школі обласного центру. Аудиторія цільова – учні початкових класів. Діти, які найкраще знають Правила дорожнього руху, отримали символічні подарунки від Державтоінспекції.

Віталій, Микола та Влад однокласники. Навчаються у четвертому класі. Щодня їм доводиться переходити самостійно дорогу. До того ж там, де немає світлофора. Діти розповіли, що і в школі, і вдома їх добре навчили правил дорожньої поведінки.

У 9 школі навчається близько 150 дітей початкових класів. Більшість із них потенційно можуть стати учасниками дорожньо-транспортних пригод. Як переконалася наша знімальна група, автомобілі на цьому переході, де найчастіше перебігають дорогу діти, зупиняються вкрай рідко. Хоча і знак відповідний є. Зі слів вчителів, тут катастрофічно не вистачає світлофорів.

Уже менше як за два тижні тут розпочинаються весняні канікули. Працівники Державтоінспекції вкотре нагадують дітям: дорога - це небезпека, тому наполегливо рекомендують і вчителям, і батькам регулярно вчити юних громадян правил життя, зокрема там, де підстерігає постійна небезпека.

Схожі статті