+380673870816 +380673870816

Члени Шкільного парламенту завітали до Рівненської міської ради

Члени Шкільного парламенту завітали до Рівненської міської ради. Окрім екскурсії вони мали можливість поспілкуватися із секретарем Рівнеради Андрієм Грещуком.

У залі засідань Рівненської міської ради зібралося чимало представників дитячого парламенту. Майже кожний мав свої запитання до Андрія Грещука. Найбільше відвідувачів хвилював розподіл коштів. Про це секретар міської ради намагався розповісти максимально доступно, оминаючи паперову тяганину.

Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради:

- Для того щоб фінансувати, потрібно прийняти програму. Вона – це план до дій. Виконавці пишуть у програмі, що вони хочуть бачити у розвитку медицини, стоматології, в розвитку земельних ресурсів, транспорту.

За словами заступниці голови Шкільного парламенту, вони не проти зробити такі зустрічі регулярними. Адже з них вони можуть взяли чимало корисного для своєї роботи.

Алла Яблонська, заступник голови Шкільного парламенту Рівного:

- Він нам розповів про регламент, з якого плануємо взяти собі декілька положень. Адже в нас також є регламент Парламенту дітей міста. Ми дізналися про комісії та їх роботу. В нас також є комісії, але не так багато. Ми це врахуємо. І зробимо собі додаткові комісії.

Головна мета заходу - намагання зламати стереотипи пов'язані з депутатською діяльністю.

Діти побачили роботу міської влади із середини та усвідомили, що депутат - це покликання.

Руслана Шаркова, завідуюча відділенням молодіжної політики та органів учнівського самоврядування ПДМ:

- Така співпраця дітей з депутатами міської ради надзвичайно корисна. Адже вона вчить нас взаємодіяти. Молоде покоління виростає з думкою, що із владою можна і потрібно співпрацювати. Ми виховуємо майбутнє покоління, яке не буде рватися до влади, а яке буде коректно та грамотно приходити до неї.

Користь від подібного спілкування очевидна як для дітей, так і для представників влади. Останні стають відкритішими для людей, а шкільні парламентарі мають приклади для наслідування. А який саме досвід роботи переймуть діти від представників міської ради, залежить від останніх.

Схожі статті