+380673870816 +380673870816

Чи зараховуватимуть дітей до дитсадка за відсутності щеплень?

Останнім часом до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту надходять звернення з проханням надати роз’яснення щодо можливості відвідування дитиною дошкільного навчального закладу за відсутності щеплень. 
    Відповідно п. 6 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305, прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров’я дитини, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження. Картка профілактичних щеплень обов’язково входить до медичної довідки про стан здоров’я дитини. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
    Питання відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень, вирішується лікарсько-консультативною комісією, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.11.2002 № 434 та затвердженого цим наказом примірного "Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу".
     За наявності відповідних медичних довідок встановленого зразка із висновком лікарсько-консультативної комісії, у якому зазначено, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, керівник зобов’язаний зарахувати дитину до закладу освіти.

Схожі статті