+380673870816 +380673870816

Чи вирішать місцеві політики житлове питання простих рівнян?

Чи отримає міський голова Рівного Володимир Хомко премію за лютий місяць, чи будуть виділені кошти з міського бюджету на прокладання мереж електропостачання до гуртожитків на вулиці Фабричній, які колись належали льонокомбінату та чи вирішиться квартирне питання простих рівнян? Це та багато іншого стало відомо після завершення чергової сесії Рівненської міської ради. 

П’ятнадцята сесія Рівненської міської ради розпочалася з пікетування. Щоправда, лише однією людиною. Рівнянка прийшла під залу засідання із вимогою не дозволяти підселення іншої жінки з дитиною в її кімнату площею 12 квадратних метрів у гуртожитку, що на вулиці Степана Бандери 62.

Олена Ємцева, мешканка гуртожитку:

- Жінці 27 років, а я пенсіонерка. Там нема де повернутися в цій кімнаті. А як втрьох бути? 

На протести і обурення рівнянки міський голова Рівного Володимир Хомко відповів, що жінка матиме своє ліжко-місце, а підселення є справедливим.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Байдуже чи буде ліжко-місце, чи будете ви стояти із плакатом, чи ні. У вас буде ліжко-місце так як має бути.

Зі схожою проблемою на сесію завітала ще одна жінка, яка стверджувала, що її взагалі хочуть вигнати з гуртожитку, що по Відінській 10 через те, що пенсіонерка намагалася приватизувати кімнату.

Антоніна Демчук, мешканка гуртожитку:

- Як я пенсіонерка, то мене хочуть вижити, адже я хотіла добитися приватизації, то я стала поперек горла власнику.

Володимир Хомко вислухавши жінку доручив депутату Рівнеради Олександру Лащуку створити комісію, яка розслідуватиме це питання. Втім, це не усі проблемні проекти рішень пов’язані із гуртожитками міста, які стали перед депутатами на сесії. Місцеві обранці не хотіли виділяти кошти з міського бюджету на прокладання електромереж до гуртожитків на вулиці Фабричній, які колись належали льонокомбінату. Його власник Олег Червонюк відмовився подавати електроенергію від своєї електростанції. Натомість керманич міста пообіцяв вирішити це питання. Адже у разі першої аварії, громадяни одразу ж звернуться до міського голови.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- І всі люди будуть у мене стояти під вікнами, я це вам наперед говорю, тільки не можу сказати якого числа, але станеться через тиждень-два.

В результаті цей проект рішення був все ж таки підтриманий депутатами. Також під час сесії депутат Рівнеради Олександр Лащук запропонував скасувати рішення виконавчого комітету Рівненської міськради стосовно преміювання міського голови Володимира Хомка. Втім, цю пропозицію підтримало лише 6 депутатів. Говорили чиновники і про зміни до бюджету на 2012 рік. А саме про скерування більш ніж трьох мільйонів гривень від управління освіти до управління у справах сім’ї, молоді та спорту на потреби спортивних шкіл. Крім того, відбулися зміни у міському бюджеті і після постанови Кабінету Міністрів, яка передбачає надання співфінансування у розмірі 15 відсотків до коштів, які до того виділялися на соціально-економічний розвиток.

Віктор Шульга, начальник управління бюджету і фінансів:

- У нас виділено 4 мільйони на реконструкцію міського будинку культури і 15 відсотків співфінансування складає 706 тисяч гривень, ці кошти пропонується зняти з 14 школи відповідно, як співфінансування.

Як не дивно, під час сесії від мешканців міста, а саме завідувача ЛОР-відділення Рівненської обласної лікарні лунала і подяка депутату Олександру Нестеруку. Народний обранець із власної ініціативи обладнав палату. 

Стало відомо, що вже через 2 місяці у Рівненській міській раді з’явиться довгоочікувана система "Рада", яку з-за кордону доставить фірма "Інком". Крім того, міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв особисто взяти на контроль питання ремонту ліфта в будинку, у якому проживає редактор газети "Рівне-Ракурс" Володимир Попик. Адже після страшного ДТП журналіст вимушений пересуватися на візку. Аби допомогти колезі, рівненські медійники зібрали підписи та звернулися із відповідною заявою до керманича міста.

 

Схожі статті