+380673870816 +380673870816

Чергова хвиля COVID, темпи щеплень та дороги - головне на брифінгу Рівненської ОДА за 2 серпня

Фото пресслужби РОДА

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та начальниця управління розвитку медичної допомоги Департаменту ЦЗ та ОЗ РОДА Олена Гандзюк відповіли на актуальні питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19.

Модерував брифінг директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук. Повідомляє пресслужба РОДА.

  • В Україні очікується наступна хвиля коронавірусу, яка викликана штамом «Дельта». Заразність висока, рівень госпіталізації великий, розвиток симптоматики стрімкий і з значними ускладненнями. Також з метою профілактики розповсюдження штаму «Дельта», вводяться нові правила в’їзду в країну.
  • На Рівненщині триває п’ятий етап вакцинації, під час якого можуть отримати щеплення від COVID-19 всі бажаючі, старші 18 років. Також є розробки МОЗ протоколу, коли в деяких випадках вакцинують дітей від 12 років. Нагадаємо, вакцинація наразі єдиний ефективний засіб боротьби з коронавірсною інфекцією.
  • На Рівненщині працює 5 центрів вакцинації. У Рівному щеплення відбувається найвищими темпами, зокрема на сьогодні в діагностичному центрі зроблено понад 4000 щеплень, в драматичному театрі – більше 1500.
  • Ситуація з бланками листків непрацездатності вирішиться вже найближчим часом. Так, увесь процес, пов’язаний із їх виготовленням та видачею, завершено. Очікується, що вже цього тижня на Рівненщину надійде 120 тисяч бланків. Щодо боргу з лікарняних, то профінансовано заяви, які надійшли до фонду соціального страхування до 8.06.2021.
  • На Рівненщині тривають активні будівельні роботи на місцевих автошляхах області, у тому числі в рамках президентської програми «Велике будівництво». Так, цьогоріч заплановано відремонтувати 7 доріг протяжністю понад 22 км. Нині будівельні роботи завершені на відрізку Мнишин - Горбаків (1 км) та Загатинці - Малеве - Боремель (1,8 км). Щодо вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, заплановані роботи на 9 об’єктах протяжністю майже 3 км.

Схожі статті