+380673870816 +380673870816

Через поширення в Європі невідомої хвороби Україна посилила ветсанітарний контроль

В Україні посилено ветеринарно-санітарний контроль у зв’язку з реєстрацією в країнах Європи хвороби жуйних тварин, що викликається вірусом Шмалленберга. Про це повідомив прес-центр Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.
    На сьогодні в країнах Європи виникла нова, досі невідома хвороба жуйних тварин, що викликається вірусом Шмалленберга. Хвороба передається через укуси комах та внутрішньоутробно (від матері до плоду). Широке поширення хвороба отримала в Німеччині (800 випадків), Франції (244), Великій Британії (174), Нідерландах (178). Зареєстровано випадки загибелі тварині.
     Науково обгрунтовані дані про тривалість інкубаційного періоду та вірусоносіння на сьогодні відсутні. Крім того, вірус важко виявити в крові тварин. Наразі ефективних засобів лікування та імунопрофілактики не розроблено. Нагадаємо, Держветфітослужба тимчасово заборонила з 29 лютого ввезення сприйнятливих до африканської чуми свиней тварин і продукції з них з Білорусі. Крім того, з 1 березня було тимчасово припинено ввезення молока та молокопродуктів з Білорусі.

Схожі статті