+380673870816 +380673870816

Чемпіонат світу з міжнародних шашок цьогоріч відбудеться на Рівненщині

Область вже вдруге прийматиме міжнародний спортивний форум кращих шашкістів планети. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Якщо у 1997 році це був чемпіонат світу з шашок-64 серед чоловіків, то тепер на Рівненщині відбудеться чемпіонат світу з шашок-100 серед жінок. Його учасницями стануть 14 спортсменок з 10 країн світу (України, Росії, Нідерландів, Білорусі, Латвії, Китаю, Литви, Польщі, США та Узбекистану). 
     Змагання відбуватимуться з 4 по 18 вересня у приміщенні готелю "Мир". Офіційне відкриття чемпіонату заплановане на 3 вересня. Як розповів заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, секретар організаційного комітету Микола Петренчук, ігри проходитимуть на сучасних електронних шашкових дошках. А це дасть можливість транслювати змагання в он-лайн режимі. Тож стежити за перебігом чемпіонату зможуть в усіх куточках світу.
     А у вільні від змагань дні учасниць планують познайомити з Поліським краєм. Вони відвідають Пересопницю, Острог, Дубно та інші туристичні об’єкти Рівненщини.

Схожі статті