+380673870816 +380673870816

Бюджет Рівненщини на 2012 рік становить близько 4 мільярдів гривень

У Рівненській обласній раді, за день до другого пленарного засідання восьмої сесії, пройшли усі профільні постійні комісії. Завершила їх постійна комісія з питань бюджету, фінансів та податків. 

Головний фінансист області Людмила Кушнер розповіла, що бюджет становить близько чотирьох мільярдів гривень і є досить соціальним. Найбільш забезпеченими будуть освіта і культура. Зарплата у наступному році виплачуватиметься стовідсотково, усі кошти закладені. Менші видатки передбачаються на медицину. Вперше на Рівненщину надійде 93 мільйони гривень дотацій з держави на матеріально-технічну базу, витратні матеріали закладів охорони здоров’я, придбання автотранспорту, на 8-10 відсотків зростуть видатки на медикаменти та харчування, але причиною цьому є передусім інфляція.

Людмила Кушнер, начальник головного фінансового управління Рівненської ОДА:

- Найкраще захищена освіта, культура, найгірша ситуація в охороні здоров’я та соціальному захисті. Можливо, прийдеться "ущипнути" із галузі освіти. Ми маємо порядку 50 відсотків суми затвердженої у 2011 році.

Програма економічного та соціального розвитку Рівненської області на 2012 рік зосереджуватиметься на промисловості, допомозі аграріям та інвестиційній діяльності.

Ігор Тимошенко, начальник головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА:

- В соціальній сфері передбачено ряд позитивних моментів, підвищення промисловості, сільського господарства, рівня заробітної плати. Передбачаємо цілий ряд об’єктів, які будуть будуватися у 2012 році у всіх сферах. Не забули і про будівництво доріг.

Повертаючись знову до бюджету, близько 90 мільйонів планується закласти на органи місцевого самоврядування, півмільйона на утримання психічно хворих, 97 мільйонів на ремонт вулиць та доріг, двісті тисяч гривень на культурно-археологічний центр "Пересопниця".

Закладені кошти на відкриття садочку у Корецькому районі та станцій "швидких" у Гощанському, з обласного бюджету утримуватимуть також Рівненський зоопарк. Значно зменшені капітальні видатки та фінансування програм. Нагадаємо, приймати бюджет депутати будуть 30 грудня. А от уже залишки в кінці 2012, в залежності від освоєння, планують розподілити по найменш обділеним галузям.

 

Схожі статті