+380673870816 +380673870816

Близько 30% бензину та дизпалива в Україні є неякісними

На ринку світлих нафтопродуктів близько 30% бензинів автомобільних та палива дизельного не відповідають встановленим вимогам і є неякісними. Про це повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – керівник апарату Володимир Павленко. 
    Володимир Павленко поінформував, що робоча група Держспоживінспекції перевірила технічні умови на бензини моторні, паливо дизельне та їх компоненти і встановила, що всі вони не відповідають встановленим вимогам. Він запевнив, що підхід Мінекономрозвитку в питанні анулювання держреєстрації технічних умов був однаковим як до технічних умов на звичайне пальне, так і на пальне підвищеної якості. 
    Заступник Міністра також повідомив, що у квітні 2012 року буде затверджений технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельних та суднових палив, топкового мазуту. Проблема державної реєстрації технічних умов стосується не лише нафтопродуктів, а й всіх видів товарів. Тому, як зазначив заступник Міністра, вже у цьому році будуть внесені зміни до Закону України "Про стандартизацію", серед яких буде і скасування реєстрації технічних умов.

Схожі статті