+380673870816 +380673870816

Благодійники Рівного знову вийшли на вулицю

Їх мета назбирати якомога більше коштів для придбання харчових та гігієнічних наборів для невиліковно хворих людей. 

З миру по нитці - бідному сорочка. Таким принципом керуються вже впродовж декількох днів працівники благодійної організації Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД в Рівненській області. Відвідуючи підприємства та організації, благодійники збирають кошти для придбання харчових та гігієнічних наборів людям, які потребують паліативної допомоги та знаходяться за крок до смерті. Цього разу соціальні працівники шукали небайдужих серед підприємців закритого акціонерного товариства "Речовий ринок".

За словами голови правління благодійної організації Всеукраїнської мережі ЛЖВ Юрія Лазаревича, на жаль, дізнатися точну кількість людей, які потребують такої допомоги на Рівненщині проблематично. Адже на різні захворювання ведеться окрема статистика.

Юрій Лазаревич, голова правління Всеукраїнської мережі ЛЖВ у Рівненській області:

- Паліативні хворі - це люди з різними захворюваннями. Є онкохворі, є ВІЛ-інфіковані. Це зовсім різні статистики. Нині нам лише 2 поліклініка передала список із 42 людей, яким будуть передані продуктові набори. Люди, які потребують цієї допомоги можуть звернутися до нас на Драгоманова 9. Соціальні працівники видадуть пайки і внесуть їх до списку допомоги.

Напередодні благодійники збирали кошти на території ринку "Дикий". Спільними зусиллями нарахували більше  двох тисяч гривень, на які вони вже закупили продуктові набори. За словами соціального працівника Євгена Баборикіна, люди відгукуються та підтримують їх ініціативу допомогти паліативним хворим.

Євген Баборикін, соціальний працівник:

- Практично кожен із підприємців здав гроші на допомогу для онкохворих людей.

Марія Вовчанська, підприємець речового ринку розповіла, що коли має можливість, завжди намагається допомогти тим, хто цього потребує.

Марія Вовчанська, підприємець:

- Це важко, коли немає грошей, а треба, щоб людина була здорова, щоб вона вилікувалася. Коштів то немає. Де їх взяти? Я завжди помагаю, якщо у мене є можливість.

Зупинятися на досягнутому благодійники не збираються. Зовсім скоро для усіх, хто допомагає паліативним хворим, вони планують провести аукціон. У ході якого, небайдужі до чужих проблем люди отримають подарунки. В такий спосіб соціальні працівники мають намір віддячити громадянам за добрі справи.

Схожі статті