+380673870816 +380673870816

Більшість районів області вже підготували до жнив понад 95 відсотків техніки та запаслися пальним

Збирати озимий ріпак і ячмінь південні райони почнуть із 12 липня, а на півночі Рівненщини жнива стартують на тиждень пізніше. Перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко доручив аграріям до того часу повністю завершити підготовку всієї техніки та закумулювати пальне. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Адже затягування термінів збирання призведе до втрат урожаю. За кожних п’ять згаяних днів селяни не дорахуються 4-7 відсотків зернових, за десять – 15-20 відсотків, а за 15 днів аграрії втратять чверть або й третину врожаю. Відтак, районні очільники мають особисто контролювати підготовку до жнив, аби вчасно розпочати молотити зернові та максимально наповнити засіки вирощеним збіжжям. 
     Нині сільгосппідприємства десяти районів підготували техніку на 95 відсотків. Крім того, аграрії Рокитнівського району стовідсотково забезпечені дизпаливом, а підприємства у Млинівському, Радивилівському та Володимирецькому районах закумулювали більше 80 відсотків від потреби. Загальнообласний показник забезпеченості пальним становить 75 відсотків. Загалом для збору зернових цьогоріч потрібно 3673 тонни дизпалива та 736 тонн бензину.

Схожі статті