+380673870816 +380673870816

"Автобус 2011" показав перші результати

Профілактичні заходи на пасажирському транспорті "Автобус-2011" перетнули екватор. Впродовж двох тижнів працівники відділу автотехнічної інспекції та інспекторів дорожньо-патрульної служби ВДАІ УМВС України в Рівненській області спільно з фахівцями територіальної Головавтотрансінспекції провели ряд перевірок у сфері пасажирських автомобільних перевезень. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області.
     Аналіз півмісячної роботи свідчить про те, що далеко не всі підприємці-перевізники переймаються безпекою перевезень та наданням якісних послуг пасажирам. З першого червня державтоінспектори перевірили 248 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом на підставі виданих ліцензій, у тому числі 52 таких, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення. Оглянули 994 автобуси, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, з них - 98 для перевезення дітей. З`ясувалося, що 128 з них мали технічні несправності або не відповідали вимогам стандартів.
     Посилений контроль за виконання Правил дорожнього руху водіями автобусів
і маршруток працівниками Державтоінспекції на автошляхах області дав змогу запобігти ймовірним ДТП. Продовжують мати місце випадки перевезення людей без необхідних документів, з порушенням режиму праці відпочинку водіїв, керування водіями автобусами без пройденого медичного огляду та перевірки технічного стану авто, не зберігання автобусів у встановлених місцях, недотримання ліцензійних умов та вимог законодавства на транспорті пасажироперевізниками.
     Усього з початку заходу "Автобус - 2011" за порушення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, організації та здійснення пасажирських перевезень працівниками Державтоінспекції складено 458 адміністративних протоколів. Контроль за перевізниками продовжується і надалі.

Схожі статті