+380673870816 +380673870816

Артезіанську воду забруднюють старі водогони

Рівненщина – одна з шести областей, де добувають воду з підземних джерел. Втім здебільшого її транспортують зношеними мережами. Відтак, 6,5 відсотків води, яку споживають краяни, не відповідає усім державним стандартам. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Так, цьогоріч спеціалісти санстанції перевірили понад півтисячі водопроводів. Результати цього моніторингу обговорили на засіданні протиепідемічної комісії. Проаналізувавши ситуацію, визначилися, в яких населених пунктах першочергово потрібно доочистити та знезаразити воду. 
     За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, цьогоріч можна підвищити якість питної води за рахунок державних коштів. Зокрема, у Володимирецькому районі, скориставшись державною програмою "Питна вода України", планують реконструювати станцію знезалізнення. Модернізація очистки води також передбачена на станції знезалізнення Горбаківського водозабору. А в селах Городище Рівненського та Терентіїв Гощанського районів запроектували переоснащення системи водопостачання з улаштуванням фільтрування.

Схожі статті