+380673870816 +380673870816

Активісти Рівного допомагають дітям хворим на туберкульоз

Акцію "Подаруй дітям затишок" влаштували молодіжна громадська організація "Студентська Свобода" та "Місто мого серця". Активісти сприяють створенню навчально-розвиваючої кімнати для діток, які лікуються у дитячому відділенні Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру. 

У відділенні дитячого туберкульозу Рівненського обласного диспансеру нині перебуває 23 дітей, 17 з яких лікуються від власне туберкульозу. Як розповіли медпрацівники, у порівнянні з минулими роками кількість дітей, які проходять тут обстеження та лікуються, збільшилася. Це пов’язано із недовірою батьків до вакцинації та з низьким соціальним рівнем населення. Медики зазначили, що процес лікування хворих на туберкульоз діток досить складний і довготривалий. Аби отримати перемогу над підступною хворобою, потрібні не лише медикаменти, а й затишок, піклування, моральна підтримка.

Оксана Малеш, завідувач відділення дитячого туберкульозу Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру: 

- У нас ігрової кімнати як такої просто немає. Немає приміщення, щоб можна було поставити там і більярд, і тенісний стіл, щоб діти були зайняті, зробити якусь бібліотеку для дітей.

Аби хоч якось урізноманітнити дозвілля дітлахів, громадські організації збирають кошти на обладнання ігрової та навчальної кімнат. Планують закупити телевізор, ноутбук, стелажі для книг. А от DVD-плеєр вже з дня на день подарують диспансеру благодійники. Наразі ж громадські організації активно збирають книжки, якими можуть поділитися усі небайдужі рівняни. 

Ольга Шустік, організатор акції "Подаруй дітям затишок":

- Для дітей дуже важливе як лікування ліками, так і душевне лікування. А що лікує найкраще? Книга. Там дітки лікуються з усієї області і багатьох батьки не мають можливості відвідувати постійно. Деякі діти є з інтернату, тому ми подумали, що найприємнішим подаруночком для дітей буде книга. Тому ми закликаємо всіх рівнян, щоб приносили цікаві книги для дітей.

Благодійна акція "Подаруй дітям затишок" триватиме до Великодня. Тож усі небайдужі до долі дітей рівняни можуть допомогти, якщо не грошима, то хоча б книжкою. Хтозна, може дитині для повного одужання та впевненості у перемозі над хворобою не вистачає саме друкованого слова з вашої домашньої бібліотеки.

Схожі статті