+380673870816 +380673870816

Аграрії Рівненщини матимуть бюджетну підтримку

Торік агровиробників області підтримували як із державного, так і з обласного бюджету. Зокрема, на розвиток агропромислового комплексу спрямували майже 16 мільйонів гривень з держказни, що на третину більше, ніж у 2010, а також понад три мільйони гривень з обласного бюджету, що вдвічі більше в порівнянні з попереднім роком. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Як результат – сільськогосподарські підприємства краю наростили обсяги виробництва продукції у галузі рослинництва майже на 22 відсотки та тваринництва – на понад 10 відсотків. Цьогоріч в області планують втримати позитивну динаміку.   Зокрема, на Рівненщині й надалі впроваджуватимуть регіональні програми розвитку агропромислового комплексу, а також розраховують на держфінансування галузі. Так, в головному кошторисі країни для аграріїв зарезервували 827 мільйонів гривень. Ці гроші спрямовуватимуть на розвиток тваринництва, фінансування заходів із захисту та підвищення родючості ґрунтів, а також створення резервного запасу сортового насіння. 
     Водночас передбачені кошти для здешевлення кредитів сільгоспвиробникам і компенсації їм лізингових платежів, а також надання фінансової підтримки для створення оптових ринків сільгосппродукції. Відтак, на держпідтримку претендують агровиробничники Рівненщини, котрі будують тваринницькі комплекси та цехи з переробки й виготовлення кормів.

Схожі статті