+380673870816 +380673870816

22 мільйони гривень – результат ефективного менеджменту в галузі охорони здоров’я Рівненщини

Цьогоріч завдяки дотриманню стратегії розвитку медичної галузі краю вдалося оптимізувати роботу установ та зекономити понад 22 мільйони гривень. Заощаджені гроші спрямували на придбання медикаментів та збільшили витрати на харчування хворих. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Водночас скорочення ліжкового фонду не вплинуло на доступність медпослуги. Навпаки, за 9 місяців в стаціонарах області пролікували на 2,5 тисячі більше краян, ніж за аналогічний період торік. 
     Рівненщина – одна з не багатьох областей, яка цьогоріч отримала цільову субвенцію на придбання медобладнання. За понад 18 мільйонів державних коштів вже придбали потужні лабораторії та УЗД-апарати. Невдовзі медустанови Рівненщини також отримають сучасне рентген-обладнання, зазначила Світлана Сад. За її словами, ще 3,2 мільйона гривень субвенції надійшли в область на придбання розхідних матеріалів. Крім того, цьогоріч місцеві бюджети майже вдвічі збільшили фінансування на одного хворого, а для надання первинної медико-санітарної допомоги витрати з місцевих бюджетів зросли втричі.

Схожі статті