+380673870816 +380673870816

У Рівному пройшов Всеукраїнський фестиваль "Пісня буде поміж нас"

"Пісня буде поміж нас" - під такою назвою у Національному університеті водного господарства та природокористування стартував Всеукраїнський музичний фестиваль присвячений Дню студента. 

Ці молоді люди дійсно можуть скласти достойну конкуренцію як зіркам різноманітних співочих реаліті-шоу, якими переповненний ефір українських мас-медій, так і відомим співакам шоу-бізнесу.

Близько 50 учасників взяли участь у Всеукраїнському співочому фестивалі "Пісня буде поміж нас". Молоді таланти з вищих навчальних закладів, технікумів, коледжів України на власний вибір пропонували дирекції фестивалю дві пісні (один музичний твір мав бути обов’язково україномовним).

Григорій Сапсай, проректор з науково-педагогічної роботи НУВГП:

- Ми досить багато проводимо фестивалів регіональних, місцевих. Незабаром Міжнародний день студента. Ми вирішили, що можна було б провести всеукраїнський. Проконсультувалися з друзями із Житомира, Вінниці, Луцька. Після чого зайнялися організаційними питаннями.

Тетяна Грицак приїхала до Рівного із Волинського національного університету. Дівчина розповіла, що народилася в українській співочій родині. Тому і життя вирішила пов’язати із цим видом мистецтва.

Тетяна Грицак, студентка Волинського національного університету ім. Лесі Українки:

- Я займалася музикою із дитинства. Мене навчив першої пісні мій дідусь. Маю співочу сім’ю, тому вирішила пов’язати себе із піснею. На цьому конкурсі хочу подарувати людям пісню, щоб звеселилися душа і серце.

Представники журі фестивалю розповіли, що визначити кращих буде складно у такому розмаїтті голосів і талантів. Проте, головне для них - виховати якісний смак у молодого покоління.

Олександр Капустян, голова журі Всеукраїнського фестивалю "Пісня буде поміж нас":

- При тому загалі, який ми бачимо у ЗМІ, як кажуть у нас в Україні, всі танцюють, всі співають. Найголовніше – не втратити відповідне сприйняття. Ми повинні на цих прикладах виховувати молодь.

Під час заключного гала-концерту, суворе журі обере найкращих юних артистів за двома номінаціями: естрадний та народний співи. Можливо для талановитого студентства - це стане хорошим стартом для музичної кар’єри. Організатори фестивалю сподіваються, що цей захід стане традиційним.

Схожі статті