+380673870816 +380673870816

"Рівненський радіотехнічний завод" хочуть повернути назад у державну власність

Регіональне відділення Фонду держмайна в Рівненській області внаслідок численних перевірок встановило, що власник акцій товариство "Еноргоінвест" не належно протягом трьох років виконувало умови договору приватизації. Це і скорочення робочих кадрів на 220 %, спад обсягів виробництва продукції та залучення малої кількості інвестицій. 

У регіональному відділенні Фонду державного майна не виключають ймовірність повернення контрольного пакета акцій Рівненського радіозаводу у державну власність. Вони розповіли, що за останні три роки підприємство зменшило кількість робітників аж на сотню, так само за 2010 рік із запланованих 5 з половиною мільйонів, завод заробив трохи менше двох. Виробництво пішло на спад, середньомісячна заробітна плата зменшилася до 630 гривень за неповний робочий день. Для подальшого контролю і продовження договору про купівлю-продаж Фонд держмайна вже подавав до суду, проте працівники Феміди у цій справі підтримали іншу сторону.

Володимир Іванов, начальник РВ ФДМУ по Рівненській області:

- Ми на сьогоднішній день маємо таку невизначеність. Підприємство, власник пакету акцій, не може їх розблокувати і продати та розпоряджатися пакетом акцій на свій розсуд. Разом з тим, ми плануємо звертатися до суду щодо розірвання договору купівлі-продажу.

Завітавши на об’єкт інциденту – Рівненський радіозавод, наша знімальна група переконалася, що це вже давно не радіотехнічний, а мотозавод. Загалом в день тут комплектують близько двох сотень мотоциклів, скутерів, мопедів. Реалізувати їх планують в розпал весняного сезону по всій Україні. Один такий коштує від шести до десяти тисяч гривень. Директор розповів, що над створенням залізних коней працює 150 чоловік персоналу. Середня заробітна плата робітника - півтори тисячі гривень. Виготовляють швидкісний транспорт поки із китайських деталей, проте планують створення деталей у себе на виробництві. Власники не розуміють таких різких дій з боку Фонду держмайна.

Юрій Бойко, директор ВАТ "Рівненський радіотехнічний завод":

- Фонд держмайна подавав до суду з питанням продовжити договір, який закінчився 2 роки тому, ще на два роки. Суд відмовив в тому. Яким чином Фонду держмайна потрібно забрати акти договору, який закінчився два роки тому, я не розумію.

Вже у квітні регіональний Фонд держмайна проведе планову перевірку виконання товариством "Еноргоінвест" умов договору за підсумками 2011 року. Якщо в її ході відділ Фонду зафіксує невиконання покупцем взятих на себе зобов’язань, то подасть до суду позов про розірвання договору та повернення контрольного пакету акцій державі, яка знову отримає можливість її перепродати.

Схожі статті