+380673870816 +380673870816

КРУ Рівненщини виявило "мертві душі"

Два державні підприємства нашого краю - "Укрфільтр", що у місті Рівне та Дубенська станція технічного обслуговування автомобілів, вочевидь існують лише на папері. У ході планової перевірки, вони потрапили у поле зору ревізорів. 

Фактично - це була їх перша перевірка. Замість якої працівникам КРУ довелося провести ціле розслідування. Неможливо було визначити ні місце знаходження підприємств, ні їх керівників. Проте, ні податкових заборгованостей, ні статусу банкрута вони не мали. Працівники управління навідалися за адресами, що були вказані в офіційних документах, які підтверджували діяльність підприємств. За адресами ревізори виявили зовсім інших суб’єктів господарювання, які і не здогадувалися про подібне сусідство.

Наталія Шевчук, заступник начальника Контрольно-ревізійного управління в Рівненській області:

- Ми направили повідомлення, яке повернулося, у зв’язку з тим, що ні за фактичною, ні за юридичною адресою дане підприємство ми не виявили. Згідно офіційних даних Міністерства оборони, з 2005 року - це підприємство передано в підпорядкування Міністерству оборони, здійснити контрольний захід виявилося неможливо. Пішли за цією адресою, там його не було, але документально воно функціонує.

Наразі працівники КРУ в Рівненській області через Державну фінансову інспекцію звернулися до інших міністерств, аби ті провели свої розслідування, щоб встановити місце знаходження та керівників "Укрфільтру" та Дубенського СТО.

Схожі статті