+380673870816 +380673870816

У 2012 році зросло виробництво української курятини

Птахогосподарства України поступово нарощують виробництво м’яса курятини та курячих яєць. Так, станом на 1 листопада 2012 року в Україні вироблено 924,6 тисячі тонн курятини, що на 5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Окрім того, за 9 місяців 2012 року експорт курятини зріс на 13,4%. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Особливо варто відзначити тенденцію зростання виробництва української курятини, що сприяє імпортозаміщенню на внутрішньому ринку та збільшенню експорту цієї продукції. Так, станом на 1 листопада 2012 року в Україні вироблено 924,6 тисячі тонн курятини, що на 47,0 тисячі тонн, або на 5%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За 9 місяців поточного року Україна експортувала 46570 тонн м’яса птиці, що на 5510 тонн, або 13,4%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. На сьогодні вітчизняні сільгоспвиробники постачають курятину до 23 країн світу. Найбільше закуповують української курятини Росія, Казахстан, Молдова, В’єтнам, Узбекистан, Ліберія, Білорусь, Киргизстан та Грузія.

Схожі статті