+380673870816 +380673870816

Цьогоріч планується виробити 1,8 мільйона тонн цукру

Станом на 7 вересня розпочали переробку цукрового буряку нового урожаю 2 підприємства у Вінницькій та Івано-Франківській областях. Вже вироблено перші 5 тисяч тонн цукру. Загалом у поточному сезоні переробку цукросировини будуть здійснювати 70 заводів. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Заходи, які були вжиті Урядом у минулому та поточному роках з метою виведення бурякоцукрової галузі із кризової ситуації, дали змогу стабілізувати виробництво цукру. У поточному році в Україні площа посіву цукрових буряків становить 466,3 тисяч га. Загальний обсяг заготівлі цукросировини очікується в обсязі 15,7–16,2 мільйонів тонн, з яких прогнозується виробництво 1,8 мільйона тонн цукру.

З урахуванням перехідних залишків на початок нового маркетингового року (1 вересня 2012 року) в обсязі 667 тисяч тонн (проти 323 тисяч тонн на початок 2011/2012 МР) це дасть можливість повністю забезпечити потребу внутрішнього ринку буряковим цукром власного виробництва у період з 1 вересня 2012 року до 1 вересня 2013 року.

Слід нагадати, що у минулому маркетинговому році (1 вересня 2011- 1 вересня 2012 року) вироблено 2,3 мільйони тонн цукру, що на 474 тисяч тонн перевищило внутрішню потребу держави і дало можливість створити експортний потенціал.

Крім того, вперше за останнє десятиліття підприємствам цукрової галузі вдалося відновити експорт цукру, і, за даними державної митної статистики, з вересня 2011 року по серпень 2012 року відвантажено на експорт 150 тисяч тонн цукру білого майже у 20 країн світу. Основними країнами-імпортерами українського цукру є Казахстан, Грузія, Ліван, Киргизія, Туркменістан, Узбекистан, Угорщина, Хорватія, Сирія.

Схожі статті