На Березнівщині відбувся фестиваль їжі - «День гарячого казана»
Козацький куліш, бограч, їстівні хатинки з сала та ковбаси, гречаний кисіль, грибна юшка та солов’ї – на Березнівщині відбувся «День гарячого казана».
Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.
З нагоди Дня туризму етно-туристичне свято традиційної поліської кухні вже другий рік поспіль пройшло у смт Соснове, в урочищі «Біля каменів», куди з’їхалися любителі активного відпочинку.
Цьогоріч на гастрономічний фест завітала і заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.
«Приємно, що кожен район нині створює свою родзинку – унікальний фестиваль, який об’єднує всю громаду. І ось у вас вже вдруге відбувається такий цікавий захід. Не дарма обрали Соснове, адже село планує стати центром об’єднаної територіальної громади і згуртує навколишні села», - звернулася до присутніх Світлана Богатирчук-Кривко.
Під час дійства у величезному казані приготували святковий куліш.
З’їхались на свято і народні майстри з різних куточків Рівненської області. А також неперевершені майстрині традиційних страв поліської кухні із навколишніх сіл, які пригощали присутніх.
Організатори облаштували селфі-зони, представили виставки з декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класи з ткацтва, ковальства та інших традиційних народних ремесел.
Усі бажаючі могли здійснити кінні прогулянки, а діти розважалися на ігровому майданчику. З хореографічними постановками та вокальними номерами виступили колективи художньої самодіяльності.
Найбільш витривалих і бажаючих не лише відпочити і повеселитися, а й потанцювати, запросили на святкову дискотеку «Битва діджеїв», яка розпочалась з настанням сутінків.