+380673870816 +380673870816

Причиною отруєння на весіллі у ресторані «Айвенго» стала сальмонела та кишкова паличка

У ресторані «Айвенго» було відібрано матерали для лабораторних досліджень: 120 змивів, 3 проби питної води, 25 проб страв на мікробіологічне дослідження, раптово обстежено 34 працівників закладу.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

При дослідженні змивів виділено сальмонеллу та кишкову паличку із миски для овочів лопатки, миски для овочів, рук повара, слайсеру, графіну, соусника, миски для овочів малої, миски для овочів середньої, молотка для м’яса, тарілки пиріжкової).

При дослідженні відібраних проб готових страв сальмонела виділена  у 5 пробах (цвітній капусті в клярі, закусці із цукіні, закусці «Вежа Айвенго», торті домашньому та весільному замовному). 

Бактерії групи кишкової палички виділені у 15 харчових продуктах (цвітній капусті в клярі, баклажанах з м’ясом гриль, рибі в клярі, млинцях з м’ясом в клярі, свинині печеній, ковбасці по-домашньому, телятині з овочами, закусці із цукіні, закусці «Вежа Айвенго», торті домашньому, весільному замовному, заливному з язика, ковбасці гриль, телятині з овочами, ікрі червоній).

При обстеженні персоналу закладу виявлено сальмонелу в офіціанта ресторану.

 

Схожі статті